Alexander Housen houdt de Belgische eer hoog in Opglabbeek

Jumping
15 nov 2019
Door Horseman Kristof

Alexander Housen was vanmiddag dicht bij winst op de internationale jeugdconcours in het Sentower Park.

In de 1m45 rubriek van de U25 competitie werd hij tweede met de 10-jarige Zangersheide merrie Lorelei van het Waterschoot Z (v. Lord Z). De overwinning ging naar de Britse amazone Chloe Winchester en Bo (v. Labor's VDL). De BWP ruin Jackson vd Bisschop (v. Flipper d'Elle) eindigde met Ingrid Gjelsten op de derde plaats.
Caro Baerts en Maq Master Z namen de zesde plaats voor hun rekening. Plaatsen acht en negen waren voor Emilie Conter (Legolas ter Wilgen) en Simon Morssinkhof (Daloa).

Conter werd eerder op de dag derde in de 1m35 reeks met Zirocco's Son Z (v. Zirocco Blue VDL). Lien Van Ende en Curiosity (v. Caretino) behaalden een vierde plaats. Rachel Steffen en Joepie vd Wateringhoeve waren goed voor een zevende plaats. Arnaud en Brent Gaublomme werden achtste en tiende met Esprit d'Intro Z en Kandinska de Barisy.

Bij de pony's kwam de beste Belgische prestatie in de 1m15 reeks van Juna-Jane de Keersmaeker. Met Une Etoile eindigde zij op een negende plaats. De 1m15 reeks voor Children leverde Louise Ameeuw en Bamako M'Aurea (v. Kannan) een vierde plaats op. Anais Gorus werd zevende met Deese van 't Hofterryckel.

Klik hier voor de uitslagen.