Z-winst voor Luc Boonen in Grobbendonk

Eventing
23 okt 2018
Door Horseman Kristof

De vele toeschouwers kregen afgelopen weekend tijdens de eventing van Grobbendonk mooie sport en prachtige natuur voorgeschoteld onder een stralende nazomerzon.

De reeks Zwaar bij de paarden was sterk bezet. Wellicht heeft het nakende EK voor Landelijke Ruiters in de zomer van 2019 in Duitsland daar iets mee te maken. Luc Boonen van LRV Geel ten Aard is de allereerste winnaar van het nieuwe seizoen. Hij won met Addo na een foutloze cross en een foutloos springparcours. Na zijn dressuurproef stond Luc in de top tien, dankzij zijn sterke cross en springproef kon hij doorschuiven naar plaats 1. Dezelfde beweging maakte de razendsnelle Joachim Clompen (LRV Haaltert) met Cirana Z (v. Coriano Z). Hij reed voor Sven Grouwels (Fenner – v. Randel Z) van LRV Langdorp naar de tweede plaats. Nationaal kampioen Bart Hermans reed met Gorki van de Pertjeshoeve (v. Electro) naar plaats vier. Calle Poelmans uit het naburige Vorselaar en Inch van het Strateneinde (v. Irish Taxi) zagen we terug op de vijfde plaats.

In de klasse Midden was er Nederlands goud voor Jordy Climan met Caros van de Kapel. Jelle Cossijns van LRV Erpe Mere en Inkata van het Raafveld (v. Boris van het Kluizebos) behaalden zilver, voor Luc Rens (LRV Herselt) met Fanne van het Hulsthof  (v. Pavarotti v/de Helle). Johan Ooms (LRV Noorderwijk) werd vierde voor Matthias Naert (LRV Gavere).

In de klasse Licht was er goud voor Lander Van Den Broeck (LRV Grobbendonk) met Word for Word (v. Joyrider). Ook Hanne Simons (LRV Bocholt) reed naar goud in de klasse Licht met G-day van het Bareelhof (v. Takahashi van Berkenbroeck). Lisa Dhaenens (LRV Maarkedal) nam met Borushka (v. Lord Z) ook de overwinning in de klasse Licht mee naar Gavere. 

Bron: 
LRV