Z-Festival op vier locaties

Fokkerij
10 mei 2017
Door Horseman Kristof

Studbook Zangersheide bestaat 25 jaar en groeit in heel Europa. Met bijna 4.300 veulens ingeschreven in 2016 bereikten we een absoluut record. Ook het Z-Festival in Lanaken barstte de laatste jaren uit zijn voegen; in 2015 namen nog 406 veulens deel, in 2016 maar liefst 619. Een stijging van maar liefst 52%! Om onze fokkers nog beter te kunnen bedienen en vooral ook om erkentelijk te zijn voor het vertrouwen van de fokkers in ons stamboek zullen we dit jaar het Z-Festival ook gaan organiseren over de grenzen heen.

Z-fokkers zullen hun veulens in 2017 maar liefst op 4 locaties kunnen aanbieden voor het Z-Festival. Op elk van deze locaties zal tevens geselecteerd worden voor maar liefst 3 veulenveilingen; 2 ‘Z Online Auction’s in augustus en de ‘Z Quality Auction’ tijdens het WK in september.

 

09 juli 2017                         Z-Festival Duitsland

In Marl bij de familie Rohmann startten we de Europese tournee. Marl, de geboortestad van Christian Ahlmann ligt in hartje Westfalen, een plaats waar trouwe fokkers al jaren Z-veulens ter wereld brengen.

 

13 – 16 juli 2017                Z-Festival België

Het traditionele Z-Festival in Lanaken zal zich, net als in 2016, over 4 dagen afspelen. Op donderdag, vrijdag en zaterdag zullen veulens beoordeeld worden. Op zondag komen de 3-jarigen in vrijheid aan bod. Op zaterdag en zondag zullen tevens de 4-, 5- en 6-jarige paarden hun proeven lopen om een kwalificatie te behalen voor het Belgisch kampioenschap in Gesves en voor de 5- en 6-jarigen voor het Wereldkampioenschap in Lanaken!

 

29 juli 2017                         Z-Festival Nederland

Hoog in Nederland, in de provincie Drenthe, ligt het dorpje Westdorp dat op 29 juli blauw en geel zal kleuren. De regio bulkt van de springpaardenfokkers en de mooie locatie van Reinie Tewis is de ideale uitvalsbasis voor het Nederlandse Z-Festival!

 

06 augustus 2017             Z-Festival Frankrijk

We eindigen de Europese tournee op 6 augustus in Frankrijk. In de Loirestreek niet ver van Nantes zal het kasteel van de Haras de Hus dienst doen als achtergrond voor het Franse Z-Festival. Gastheer Xavier Marie fokt op dit domein al jaren spring- en dressuurpaarden van hoog niveau en is een trouw aanhanger van Studbook Zangersheide.  

Bron: 
Zangersheide