Winter Jans is de nieuwe nationale LRV kampioen

Jumping
30 sep 2019
Door Horseman Kristof

Het regende en het waaide hevig in de namiddag in de Westhoek. Maar dat weerhield de LRV-ponyruiters er niet van om voor topprestaties te gaan op het Nationaal Ponytornooi dat LRV Zonnebeke met veel enthousiasme en liefde organiseerde. Helaas bestaat er geen remedie tegen regen en wind. Parade werd ingekort, de spelletjes moesten helaas worden afgelast en het merendeel van de prijsuitreikingen ging in de tent door.

Het regende hard tijdens de D-Midden wedstrijd, bovendien nam de wind net op dat moment stormachtige proporties aan. De moeilijke omstandigheden belette niet dat negen combinaties zich voor de barrage konden plaatsen. Daarin kon slechts één combinatie foutloos blijven. Winter Jans (LRV Wambeek) met Black Booster. De vierde, maar meteen de allerbelangrijkste overwinning in de klasse DM op het CV van Winter. Marie Van Dijck (LRV Broechem) kreeg met Oblesse (v. Orchid’s Romario) één fout in de barrage maar mag met een nationale titel in het stijlrijden tevreden terugkijken op haar optreden op het nationaal kampioenschap. Lente Dierickx (LRV Opwijk) en Ikkepuk v’t Plutoniahof (v. Nevado van de Rostal) sprongen naar een derde plaats in de barrage, voor Marie Moortgat (LRV Broechem) met Mirellahens (v. Ive van de Delthoeve). Haar knappe basisomloop leverde haar een tweede plaats op in het stijlrijden. Emma Van Doorslaar (LRV Pulderbos) pakte een vijfde plaats met Ottawa vh Verbrandgoed (v. Cadet) en reed naar brons in het stijlspringen.

In de klasse C-Midden sprongen vier combinaties naar de barrage na een foutloze basisomloop. Foutloos blijven lukte mede door de moeilijke omstandigheden niet. Twee combinaties hielden het op één fout.Van die twee was Laure Tijskens (LRV Bocholt) de snelste met Welco van het Farosohof (v. Large Rivers Cleopas). Laure had bovendien met de meeste stijl rondgereden, wan ze werd ook nationaal kampioen in het onderdeel stijlrijden. Marthe Moors van LRV Oeselgem pakte met Gentille van de Polshoeve (v. Naughty van Graaf Janshof) zilver voor Edouard Noppe van LRV Ardooie met Ghana (v. Vario van de Mispelaere).Lio De Cock (LRV Herenthout) pakte plaats vier. Guust Boon van LRV Lochristi en Adriaan van de Claevervallei reden naar het zilver in het stijlrijden. Carlotta Stegen (LRV Vlijtingen) en Helaba d’Insegotte (v. Orchid’s Deamii) pakten brons, voor Zoé Verschooten (LRV Koningshooikt) en Marthe Moors (LRV Oeselgem).

De klasse B-Licht kreeg een heel spannende barrage met maar liefst 18 barragekandidaten. Zes combinaties bleven ook in die barage foutloos. Chloé Hoste (LRV Merchtem) was met Kita de allersnelste foutloze. Ze bleef als laatste starter maar liefst vier seconden onder de tijd van Florian Van Raemdonck (LRV Broechem) met Makker van den Hoek (v. Rakker L) die toen al een hele tijd aan de leiding stond. Het leverde Florian wel nog knap zilver op. Yelena Maertens (LRV koningshooikt) en Rebel van de Eekhoek (v. Laser van de Mereyt) pakten brons. Bjarne Geysen (LRV Wuustwezel) en Flore Geerits (LRV Bocholt) reden naar de plaatsen vier en vijf. In het stijlrijden ging de zege eveneens naar Chloé Hoste. Ze won dit onderdeel met Fioco. Angelina Durt (LRV Zwijndrecht) reed naar plaats twee met Robbie F. Thuisamazone Julie Vanhollebeke (LRV Zonnebeke) pakte de derde plaats met Mini Hoops.

Bron: 
LRV