Willem Greve en Team Nijhof investeren in Opium JW vd Moerhoeve

Transfer
18 feb 2019
Door Horseman Kristof

De BWP hengst Opium JW van de Moerhoeve was afgelopen weekend een opvallende afwezige tijdens de derde manche van de Pavo hengstencompetitie!

De reden voor afwezigheid van de 5-jarige hengst is intussen bekend. Zo laat Horses.nl weten dat de voor het AES goedgekeurde Opium JW van de Moerhoeve (v. Kannan) intussen op een nieuwe stal staat in Nederland. 

Het is Team Nijhof die samen met Willem Greve de kleinzoon van VDL Groep Eureka naar Nederland heeft gehaald. Naast beide partijen blijven ook Stal Den Bisschop en het fokkersduo Jan Wuytack en Stal De Moerhoeve mede-eigenaar van Opium.

Vorige maand werd ook al Opium zijn halfbroer Mumbai van de Moerhoeve verkocht. Hij verhuisde naar de stallen van Ludger Beerbaum. Met Palm Beach JW van der Moerhoeve heeft Opium nog een talentvolle halfbroer. Hij sprong afgelopen weekend op de hengstencompetitie in Lier foutloos bij de 4-jarigen met Kurt De Clercq.

Opium werd vorig jaar kampioen van de hengstencompetitie en was dit seizoen ook goed begonnen aan deze competitie. Zo sprong hij met zijn ruiter Ben De Craene foutloos op de manches in Lier en Opglabbeek.

Bron: 
Horses.nl