Wathelet en de Paris Panthers winnen de kwartfinale van de GC Prague Super Cup

Jumping
13 dec 2018
Door Horseman Kristof

Op de 'Prague Playoffs' werd vanavond de kwartfinale van de 'GC Prague Super Cup' afgewerkt. Twaalf teams kwamen er aan de start. Zij sprongen tegen de klok over hindernissen van 1m55/1m60 hoog.

De teams bestonden uit drie ruiters en er was geen schrapresultaat, waardoor de drie resultaten in rekening werden gebracht. Geen enkel team wist de nul te houden. Zo wonnen de Paris Panthers met vier strafpunten deze kwartfinale. Gregory Wathelet (MJT Nevados S) en Darragh Kenny (Balou du Reventon) maakten geen enkele springfout. Voor Yuri Mansur en de BWP merrie Ibelle Ask (v. Verdi) was er één springfout.

Met vijf strafpunten volgde Doha Fursan Qatar op de tweede plaats. Bassem Mohammed en de BWP ruin Gunder vd Pereboom (v. Thunder van de Zuuthoeve) wisten als enigste foutloos te blijven voor het team. Michael Whitaker en de BWP'er Strides Hilanasterne (v. Montender 2) ging met één strafpunt voor tijd door de finish. Sheik Ali Al Thani en Sirocco kregen vier strafpunten.

Stephex Stables ruiter Daniel Deusser (Calisto Blue) en Pius Schwizer (Living The Dream) bleven foutloos voor hun team Shanghai Swans. Enkel Shane Sweetnam Main Road kreeg acht strafpunten. Hiermee eindigden zij op de derde plaats.

Klik hier voor de uitslag.