Wat is belangrijk voor het creëren van een veilige schuilstal voor paarden?

Promo
29 apr 2019
Door Horseman Kristof

Een schuilstal voor paarden in een weide moet een plaats zijn waar de dieren zich op elk moment veilig voelen en zich kunnen beschermen tegen gure weersomstandigheden. Denk daarbij aan harde regen en sneeuwval, maar ook aan een schaduwplekje tegen overmatige zonneschijn.

Bij het ontwerpen van een schuilstal moet de veiligheid van je paarden het belangrijkste aandachtspunt zijn. De Sutter Naturally ontwikkelde een enkele en dubbele schuilstal waar veiligheid en comfort voor de dieren centraal staat. 

Onze schuilstallen zijn ontworpen met het oog op maximaal dierenwelzijn. Zo zijn de afmetingen voorzien op voldoende ligruimte voor één of twee paarden, afhankelijk van het gekozen formaat. 

Extra plaatmateriaal aan de binnenzijde

Ook qua materialengebruik zijn onze schuilstallen aangepast. Zo voorzien we aan de binnenzijde van de stal, tot een hoogte van 1,25 meter, zogeheten betonplex. Betonplex is sterk plaatmateriaal waarop een epoxylaag is aangebracht. Deze epoxylaag maakt de plaat hard en waterdicht. 

De plaat voorkomt dat paarden doorheen de buitenlatten van de schuilstal stampen. Hierdoor zouden de dieren zich kunnen kwetsen aan hun hoeven en benen. Anderzijds verhindert dit extra plaatmateriaal beschadiging van de schuilstal.

Isolatiemateriaal onder het dak

Een andere bijzonderheid aan onze schuilstallen is de isolatielaag van dertig millimeter onder het metalen dak. Deze isolatielaag voorkomt condensatie zodat er geen druppels op het dak zich vastzetten. 

Daarnaast dempt de isolatie het kletterende geluid van hagel of hevige regenval. Deze extra geluidsdemping houdt de paarden bij regenweer rustiger en maakt hen minder zenuwachtig. 

Optioneel kan je onze schuilstallen laten uitrusten met een zinken dakgoot. Op die manier vangen we het regenwater op en vermijden we wateroverlast rond de stal. 

Maak een afspraak voor een plaatsbezoek

Onze experts komen vrijblijvend langs en geven advies op maat voor de ideale paardenschuilstal in jouw weide. Samen bekijken we ook de ideale positionering.

Klik hier voor meer informatie!