Vooruitblik naar Eventing Waregem

Eventing
19 sep 2017
Door Horseman Kristof

Afgelopen vrijdag werd Eventing Waregem (21-24 september) voorgesteld aan Kasteel Hemsrode te Anzegem. Namens de Gemeente Anzegem nam Schepen van Sport Jeremie Vaneeckhout het woord. Hij onderlijnde het belang van deze wedstrijd en vooral de cross-country in hun gemeente.

Organisator Tom Ryckewaert nam vervolgens het woord. Hij gaf info over het programma en het sportieve verloop. Ook had hij het over het belang van de wedstrijd. Vooral het organiseren van de FEI Nations Cup is een mooie eer. Maar liefst acht landen zullen deelnemen: België, Spanje, Frankrijk, Groot-Brittannië, Duitsland, Japan, Nederland en Zweden.
Ook het BK seniores wordt op dit niveau (3*) gereden. Verder is er nog het BK young riders op 2*-niveau en een landenwedstrijd voor junioren op 1*-niveau. Hij haalde ook het feit aan dat er zeer veel inschrijvingen zijn en dat er zelfs combinaties op een wachtlijst staan. Ook het deelnemersveld is absoluut top met verschillende Olympische ruiters aan de start alsook de regerende wereldkampioene Sandra Auffarth (GER). Verder haalde hij nog de vele veiligheidsinspanningen aan. Voor de parcoursbouw heeft men veel oog voor detail. 
Ondervoorzitter Benoit de Maere d’Aertrycke nam vervolgens even het woord om de randactiviteiten op zondag toe te lichten. Hij wees erop dat ook niet paardenliefhebbers er zeker terecht kunnen. Er is opnieuw een ‘country fair’. Ook voor de kinderen wordt er randanimatie voorzien. Er is bijvoorbeeld een speurtocht alsook zal de VLP (Vlaamse Liga Paardensport) present zijn met de Dré-route om kinderen spelenderwijs de paardensport beter te leren kennen.

Vervolgens keek Olympisch ruiter en regerend Belgisch kampioen Joris Vanspringel al vooruit naar de wedstrijd. Hij had dit jaar een goed jaar met een voor hem tot dusver beste prestatie in de moeilijke 4*-wedstrijd te Badminton (GBR). Met zijn Olympisch paard Lully des Aulnes had hij wel pech bij de finale keuring op het Europees Kampioenschap deze zomer. In Waregem rekent hij op een jong paard: Imperial van de Holtakkers. Hij zal zijn titel echter niet zomaar afstaan.

Tenslotte nam Lieven Lannoo het woord als voorzitter van Waregem Draaft. Nu zaterdag gelijklopend met de jumping zullen er op de renbaan drafrennen georganiseerd worden. Om het belang van de samenwerking tussen de diverse partners op en rond de hippodroom te versterken werken ook Eventing Waregem en Waregem Draaft samen. Zo zal er als afsluitende ren, een dubbele sulky-ren georganiseerd worden waarbij bekende eventingruiters naast de drivers zullen plaatsnemen. Hij meldde nog dat de hippodroom verder aangepast zal worden aan de Europese normen en dat er nog nieuwe stallen komen zodat Waregem meer dan ooit een stad in galop is.

Via deze link kunt u vanaf donderdag de wedstrijd live volgen: www.rechenstelle.de/2017/waregem/

De cross-country op zondag wordt ook live uitgezonden: www.focus-wtv.be/live

Bron: 
Persbericht Eventing Waregem