Verdi TN en Old Chap Tame terug in de wedstrijdring

Jumping
18 jun 2018
Door Maxine Van Molecot

Op de deelnemerslijst van de CHIO in Rotterdam zien we twee paarden terug die al een tijdje niet meer uitgebracht werden op internationaal niveau. Zij zullen dit weekend hun comeback maken in de CSIO5* competitie in Nederland.

Zo zien we Maikel van der Vleuten opnieuw aan de start met de zestienjarige hengst Verdi TN (v. Quidam de Revel). De laatste wedstrijd voor deze bruine KWPN'er was in januari. Daar sprong hij nog twee proeven tijdens de Wereldbekerwedstrijd. Sindsdien had Verdi een wedstrijdpauze. Eind vorig jaar behaalde van der Vleuten nog heel wat mooie prestaties met de goedgekeurde dekhengst. Zo wonnen ze de Wereldbeker in Verona en wonnen ze ook een proef in Doha, Qatar. 

Naast Verdi maakt ook de vosse hengst Old Chap Tame (v. Carthago) zijn comeback in Rotterdam. Deze zestienjarige Selle Français zagen we al sinds oktober vorig jaar niet meer op internationaal niveau. De Jordaniër Ibrahim Bisharat zal hem dit weekend opnieuw aan de start brengen. Deze ruiter heeft Old Chap Tame pas sinds augustus vorig jaar onder het zadel. Daarvoor zagen we Abdulrahman Alrajhi, Khaled Abdulaziz Al Eid en Abdullah Alsharbatly nog in het zadel. De vosse hengst was vooral bekend toen hij nog bij Edwina Tops-Alexander op stal stond. Met de Franse amazone Eugenie Angot behaalde Old Chap Tame ook verschillende successen. Zij bracht hem tot het allerhoogste niveau.