Veel kwaliteit tijdens wedstrijd vrijspringen van JV-Horses

Fokkerij
23 feb 2017
Door Horseman Kristof

De wedstrijden vrijspringen zitten meer dan ooit in de lift! Het voorbije weekend stond er elke dag wel een wedstrijd op het programma.
Op zondag was er eentje in Aalter, op zaterdag kon je jong talent spotten in Wambeek en op vrijdag organiseerde Jan Vermeiren een wedstrijd vrijspringen in Wuustwezel.

Vermeiren haalde het recent nog aan in zijn interview met Horseman: "Talent ontdekken op jonge leeftijd, dat is de kunst". Vandaar dat hij bij zijn JV-Horses stal enkele oefenavonden en een wedstrijd vrijspringen organiseerde, om jonge talenten tijdig te kunnen ontdekken en aan te kopen.

Voor deze wedstrijd was er afgelopen vrijdag heel wat volk afgezakt naar Wuustwezel. Zij zagen er vier verschillende reeksen jonge paarden. De jury's van dienst waren Jean Foucart (directeur Fences), Rutger van Werkhoven en Dennis Swinnen (beide ESHA veiling).

De reeks voor 2-jarige mannelijke werd gewonnen door de BWP'er Paddington VD (Cumtago C x Casantos). De initialen 'VD' verwijzen naar zijn fokker Guy Van Dyck. 
De BWP merrie Perle Fin 55 (Denzel vh Meulenhof x Toulon) won de andere reeks. Perle komt uit de fokkerij van Dirk Mathyssen. Haar grootmoeder is Geena van 't Roosakker.

Bij de 3-jarige mannelijke kregen we twee winnaars met Cilanto Z (Chelsinni Z x Quintus) uit de fokkerij van Xavier Coninckx en de BWP'er Orleans (Fantomas de Muze x Vagabond de la Pomme). Orleans werd gefokt bij Eric Polvliet.

De vrouwelijke reeks van deze jaargang werd gewonnen door de BWP'er Olanthe vd Leeuwerkheide (v. Balou du Rouet) van Eveline Voermans.