VDL Stud haalt Hardrock Z naar Nederland

Transfer
27 feb 2019
Door Horseman Kristof

VDL Stud heeft een nieuwe hengst aangekocht voor hun hengstenstation! Gisteren investeerden zij tijdens de veiling van Emanuel Andrade zijn paarden in deze Olympische hengst!

Verheugd zijn wij met onze nieuwe aankoop: de 16-jarige hengst Hardrock Z. Hardrock Z is één van de meest succesvolle Heartbreaker-zonen in de sport. Onder Emanuel Andrade kwam Hardrock Z aan start op o.a.  de Olympiade in Rio de Janeiro en op de wereldruiterspelen in Caen. Ze wonnen het openingsparcours van de Pan Am Games in Toronto. Daarnaast waren ze vaak  hooggeplaatst in 1.60m Grote Prijzen op 5* concoursen en werden o.a.: 5e GP Saugerties, 5e GP Tryon, 6e GP Wellington, 7e GP Tryon, 8e GP New York, 9e GP Saugerties etc.

Hardrock Z is gefokt uit de Carthago-merrie Carte Blanche die ook het 1.50m springpaard Charlemagne JT Z bracht. Grootmoeder Monica bracht drie 1.60m springpaarden en een 1.50m springpaard. 
Hardrock Z heeft uit een klein aantal dekkingen al meerdere internationale gebracht waaronder het 1.60m springpaard Hangstone JT Z en de 1.45m springpaarden Katho, Harakiri Z en Hasj vh Vliegenhof Z.
 
Met de aankoop van  Hardrock Z hebben we een fantastisch gemodelleerde hengst in huis gehaald die beschikt over hardheid, een geweldige springtechniek en een super instelling. De hengst is nog in superconditie en gecombineerd met  de waardevolle genen van Heartbreaker en Carthago verwachten wij dat hij een aanwinst zal zijn voor de fokkerij.
 
Hardrock Z is aangekocht tezamen met onze Amerikaanse partner Highpoint Farm. De hengst is op dit moment nog in de USA maar zal zo snel mogelijk naar Nederland komen en ter beschikking staan voor de fokkerij.

Bron: 
VDL Stud