Vannan leverde veilingtopper BWP Online Foal Auction

Fokkerij
02 okt 2017
Door Horseman Kristof

De allereerste online veulenveiling van BWP is zonet afgelopen. Meer dan 40 spring, dressuur en ponyveulens gingen er onder de hamer. Net zoals de meeste veilingen gingen de bedragen pas op het einde de hoogte in. De veulens werden verkocht aan klanten uit België, Nederland, Frankrijk, Zweden, Estland, ...

De topper van de veiling was het merrieveulen Rannanka van St. Anneke (Vannan x Kannan). Moeder Wonka A komt uit de stam van de bekende springpaarden Fonka, Vonka A, High Tech Vy De Septon, Funke van 't Heike, Bon Ami, .... Rannanke werd verkocht aan een Belgische klant voor 9.500 euro.

Voor een bedrag van 9.000 euro ging het hengstenveulen Rio van de Donkhoeve (Kato T Z x Darco) onder de hamer. Zijn overgrootmoeder is de bekende Ramona van de Gaver. Het hengstenveulen Rio d'Obolensky JS (Cornet Obolensky x BV Projects Edingburg) is naar Zweden verkocht voor 8.000 euro.

"We zijn zeer tevreden met onze eerste veulenveiling." aldus BWP voorzitter Jozef Bauters in een eerste reactie aan Horseman. "Het was de bedoeling om onze fokkers een platform aan te bieden om hun veulens te kunnen verkopen en daar zijn we grotendeels in geslaagd. Het stemt mij ook tevreden dat er zoveel internationale belangstelling was voor onze BWP veulens."

Klik hier voor het volledige overzicht.