Top vijf plaats voor Jos Verlooy in de GCT Grand Prix van Monte Carlo

Jumping
24 jun 2017
Door Horseman Kristof

Jos Verlooy is één van de regelmatigste ruiters van het seizoen binnen de Global Champions Tour. Met de Casall zoon Caracas wist hij in de Grote Prijs van Monte Carlo een vijfde plaats te behalen. Het duo kreeg in de basisomloop één strafpunt voor tijd, waardoor zij naast een ticket voor de barrage grepen.

Alberto Zorzi gaat verder op zijn elan

De winst in die barrage ging naar de man in vorm, de Italiaan Alberto Zorzi. De ruiter van Jan Tops won met de 11-jarige Cornetto K (v. Cornet Obolensky) in een tijd van 37:80 seconden. Cornetto K werd in het verleden nog uitgebracht door Dominique Hendrickx. Zangersheide ruiter Christian Ahlmann volgde in 38:20 seconden op de tweede plaats met de 9-jarige KWPN'er Dolocia (v. Verdi).

Voormalig Europees kampioen Kevin Staut werd met een springfout in de barrage derde met de 12-jarige BWP ruin For Joy van 't Zorgvliet (v. For Pleasure). Scott Brash en Hello Forever, eveneens een zoon van For Pleasure, zagen we terug op de vierde plaats.

Gregory Wathelet en de 12-jarige BWP hengst Eldorado van het Vijverhof (v. Thunder van de Zuuthoeve), op vrijdag nog winnaars van de hoofdrubriek, werden achtste na een springfout in de basisomloop.

Klik hier voor de uitslag.