Thierry Goffinet goed van start met jonge paarden in Vilamoura

Jumping
13 feb 2018
Door Maxine Van Molecot

In het Portugese Vilamoura is vandaag de Atlantic Tour van start gegaan. Op het programma stonden proeven voor jonge paarden van vijf tot zeven jaar en een 1.25m proef. Bij de jonge paarden liet Thierry Goffinet alvast van zich horen.

Bij de zevenjarige paarden was er een tweede plaats voor onze landgenoot. Goffinet moest enkel de Britse Laura Renwick voor zich dulden. Deze snelle amazone reed met haar bruine merrie Mhs Sanfrancisco (v. Quidam Junior) foutloos rond in een tijd van 61.02 seconden en was zo net iets sneller dan onze landgenoot. Goffinet en de SBS merrie Fauve DB (v. Gitano) kwamen namelijk zonder fouten te maken door de finish na 61.31 seconden. Het werd nog spannend want de Britse Laura Mentel kwam met de Hos d'O dochter Gerdien 2 van de Oldenhoff nog zeer dicht bij in een tijd van 61.33 seconden en werd zo derde.

Verder in de top vijf zagen we Marc Bettinger met Giro de La Luna (v. Van Gogh) en opnieuw Laura Renwick met Arkuga (v. Arko III). Zij finishten in respectievelijk 63.05 seconden en 63.23 seconden.

Er was ook een podiumplaats bij de zesjarige paarden voor Thierry Goffinet. Met de SBS hengst Gray D Albion DB (v. Balou du Rouet) reed hij naar een zesde plaats. Het duo wist foutloos rond te komen in 73.24 seconden en moest zo twee Britse amazones voor zich dulden.

Laura Renwick had bijna een tweede overwinning te pakken, maar moest haar landgenote Vanessa Jobson-Scott voorlaten. Deze amazone finishte met de BWP merrie Muna Vd Bisschop (v. Windows vh Costersv) na 64.83 seconden zonder fouten te maken. Zo schreef deze combinatie de proef op hun naam. Laura Renwick werd tweede met de zwarte ruin Maverick (v. Diamant de Semilly). Voor hun was er een nulrit in 66.75 seconden.

De top vijf werd vervolledigd door Emma Stoker met Grand Stakkato (v. Graf Top) en Jude Burgess met Hartbreker GB (v. Crespo VDL). Zij bleven foutloos in respectievelijk 76.12 seconden en 76.29 seconden.

tekst target=”_blank”> Klik hier voor alle resultaten.