Tandproblemen bij paarden? Neem dan contact op met paardentandarts Lode Bleukx

Promo
08 mei 2018
Door Horseman Kristof

Wist u dat bijna elk paard problemen of last heeft met zijn tanden? Ze laten dit echter zelden merken, het is pas wanneer het heel pijnlijk is dat ze dit laten zien. Tandproblemen worden wel eens “stil lijden” genoemd, omdat de meeste mensen dit zelf niet kunnen of vergeten te controleren... 

De tanden van een paard groeien 3 à 4 mm per jaar. Doordat de bovenkaak bij paarden breder is dan de onderkaak ontstaan er, aan de buitenzijde van de bovenste kiezen en aan de binnenzijde van de onderste kiezen, scherpe haken (email-punten).

Bij de gebitsverzorging van uw paard neem ik deze scherpe haken (en alle andere abnormaliteiten die kunnen voorkomen, zie foto's) weg. Hierdoor zal uw paard zich beter voelen tijdens het rijden en aangenamer zijn in zijn mond. Ook eten zal veel beter gaan omdat er geen scherpe haken meer zijn die in de wang of tong snijden.

Het vijlen gebeurd volledig elektrisch, het paard ondervindt hier helemaal geen hinder van. In tegendeel zelfs! De elektrische vijlen werken fijner af tegenover de handmatige vijlen die veel grover zijn. 

Nog een groot voordeel is dat deze vijlen enkel agressief zijn op harde textuur en dus niet op het zacht weefsel van de tong of wang! Dit voorkomt veel ongemak bij uw paard.

Het is aangeraden uw paard minstens één maal per jaar na te laten kijken.

Paardentandarts Lode Bleukx

Neem gerust contact op met paardentandarts Lode Bleukx. Hij is bereikbaar via 0473/85.41.97 of [email protected]

Enkele referenties van Lode zijn Joe Clee, Brother Fortune Equestrian Center (China), Bost paardenservice (Giel vanhouche), Tom Heylen, Brecht Bille, Stal Ceulemans, S. Kenis Sporthorses, ...

Nuttige links:

 

Website

Facebook