Stijn Craessaerts: "Mechelen was een leerrijke ervaring dankzij de Gouden Laars"

Blog
03 jan 2017
Door Horseman Kristof

Dankzij de Gouden Laars mochten er tijdens Jumping Mechelen enkele jonge talenten deelnemen. Zo kreeg Stijn Craessaerts een wildcard voor de 2 sterren competitie. 
Met deze BLOG blikt hij nog eens terug op zijn deelname aan Jumping Mechelen.

"Door mijn einduitslag in het 1m40 klassement van de Gouden Laars had ik een wildcard gewonnen voor de CSI2* in Mechelen. Een droom die werkelijkheid werd! Ik ben dan ook zeer blij en dankbaar aan de Gouden Laars dat ik deze kans gekregen heb. Dit was mijn tweede internationale wedstrijd, maar wel mijn eerste internationale indoorwedstrijd. Dus het was best wel spannend om hier aan de start te komen.
Rond 12 uur waren we aangekomen in Mechelen. Dan had ik nog voldoende tijd om mij aan te melden, de vrachtwagen uit te laden en mijn paard in haar stal te gaan zetten. De keuring begon om 13 uur. Alles was in orde dus kon ze terug naar haar stal gaan en daarna gingen we eens kijken naar de proeven die al bezig waren.
Mijn proef begon pas om 21 uur, dus had ik nog genoeg tijd om toch nog even mijn boeken open te doen, want in januari heb ik nog examens.
Dan was het tijd geworden om ons klaar te maken en het parcours te verkennen op de B-piste. Het was een 1m40 proef rechtstreeks op tijd. Het parcours stond niet zo gemakkelijk, maar het was ook de kwalificatie van de Grote Prijs.
Mijn paard was heel erg onder de indruk van de piste en de omgeving en hierdoor kregen we 2 springfouten. Het was dan ook de eerste keer dat ze deze hoogte indoor sprong.

De volgende dag had ik gekozen om terug een 1m40 proef te rijden rechtstreeks op tijd, opnieuw in de B-piste. Mijn paard was nog steeds wat gespannen van de omgeving. We moesten als eerste aantreden in deze wedstrijd, waardoor ik niet eerst iemand kon zien springen hoe zij enkele lijnen namen. Hier kregen we opnieuw 2 springfouten, jammer van het resultaat, maar dit was een zeer goede leerschool voor ons beiden.

De derde dag sprongen we een 1m40 proef in 2 fasen. Ze voelde toen veel minder gespannen aan en ze was veel rustiger. We sprongen een foutloze ronde in de eerste fase. In de tweede fase kregen we jammer genoeg 1 springfout, maar nog wel een korte tijd. Zo heb ik mij in deze proef nog kunnen klasseren. Het was een zeer leerrijke en leuke ervaring voor zowel mijn paard als voor mij."