Stichting N.O.P. legt zes toppaarden vast voor de Nederlandse sport

Varia
07 okt 2017
Door Horseman Kristof

Met het oog op de Wereldruiterspelen in Tryon zijn per 1 oktober 2017 zes topsportpaarden vastgelegd door Stichting Nederlands Olympiade Paard. Dit maakte N.O.P.-voorzitter Ieko Sevinga vandaag op Military Boekelo bekend.

Het gaat om het springpaard VDL Glasgow van het Merelsnest (Jur Vrieling), dressuurpaard MDH Avanti (Anne Meulendijks), eventingpaard Rumour Has It (Merel Blom) en para-dressuurpaarden Demantur (Sanne Voets), Wallace (Nicole den Dulk) en Alphaville (Frank Hosmar).

N.O.P.-voorzitter Ieko Sevinga is trots op het feit dat het weer gelukt is om toppaarden vast te leggen. “Met het N.O.P. willen wij potentiële teampaarden, die kansrijk zijn voor podiumposities tijdens de Wereldruiterspelen en de Olympische Spelen, voor Nederland behouden. We zien om ons heen dat veel goede paarden de grens over gaan; alle lof dient volledig te gaan naar de eigenaren die bereid zijn om hun paard te behouden tot en met de Wereldruiterspelen 2018 in North-Carolina. Op dit moment zijn ook nog gesprekken gaande met een aantal eigenaren, dus we hopen op korte termijn nog meer nieuwe N.O.P.-paarden vast te leggen.” 

Voor Rumour Has It, Wallace en Alphaville geldt dat het contract wordt verlengd, deze paardennamen droegen op de Spelen in Rio al het achtervoegsel N.O.P. Met MDH Avanti wordt voor het eerst een paard uit het U25-dressuurkader vastgelegd.  

NOC*NSF levert een financiële bijdrage aan het N.O.P.

Bron: 
KNHS