Stephex Stables koopt nummer één van de WBFSH ranking definitief aan

Transfer
16 jun 2017
Door Horseman Kristof

Stephan Conter van Stephex Stables uit Wolvertem heeft het beste springpaard van de huidige WBFSH ranking definitief aangekocht. We hebben het hier uiteraard over de 10-jarige BWP hengst Halifax van het Kluizebos (Heartbreaker x Fetiche du Pas).

Het fokproduct van Stefaan Delabie is een voor het sBs goedgekeurde dekhengst. Als veulen werd hij op de BWFA veiling verkocht.

Met T&L ruiter Frederic Vernaet werd de hengst als 6-jarige kampioen van België in Gesves. Tijdens zijn kampioenen jaar werd hij voor de helft verkocht aan Stephex Stables. Sinds begin 2014 zagen we eerst Daniel Deusser met hem aan het werk, maar sinds Lorenzo de Luca in het voorjaar van 2015 de teugels overnam, ging het in stijgende lijn voor de hengst.
Samen wonnen zij intussen al elf internationale rubrieken, waaronder eind vorig jaar de Sires of the World in Mechelen. Deze goede prestaties leverden Halifax intussen de nummer één positie van de WBFSH ranking op.

Luc Tilleman heeft na de succesvolle samenwerking met Stephex Stables zijn deel van de hengst verkocht aan Stephan Conter, waardoor Stephex nu volledig eigenaar is van het beste springpaard van het moment!