Stal De Regor grote winnaar van de BWP fokkerijdag

Fokkerij
15 okt 2018
Door Horseman Kristof

Het hippisch centrum de Moervelden in Broechem vormde afgelopen zaterdag het decor voor de nationale fokkerijdag van BWP. De familie Veldeman van de fokkerij 'De Regor' uit Oudegem was de grote winnaar van dit BWP kampioenschap. Zij leverden zowel de dagkampioen bij de jonge als oudere paarden.

Ohaj de Regor (Kannan x Cento) won de reeks voor 4-jarigen en werd later op de dag uitgeroepen tot kampioen bij de oudere merries. Ohaj won de voorbije jaren verschillende wedstrijden vrijspringen. Haar moeder is Centa de Muze.
De familie Veldeman won met Que Passa de Regor (Hunters Scendro x Darco) de B-reeks voor 2-jarigen. De merrie werd nadien ook uitgeroepen tot kampioen bij de jonge paarden. In de namiddag behaalde zij ook nog een tweede plaats in het vrijspringen. Haar moeder is Kerly de Regor die in het verleden nog het vrijspringen tijdens Jumping Mechelen won.

Tot slot won ook Qadira de Regor (Bamako de Muze x Elvis Ter Putte) een reeks, nl. de A-reeks voor 2-jarigen. De moeder van deze Qadira is Melia de Regor die de voorbije weken verschillende internationale Youngster proeven won met Gregory Wathelet.

Bij de dressuurpaarden werd Palafour (Foundation x Wolkentanz II- van fokker BVBA De Coninck Cappon kampioen bij de jonge paarden. Bart Van Den Eynde leverde met Olympic Aroma Krack (Ampere x Don Romantic) de kampioen bij de oudere paarden.

Klik hier voor alle uitslagen.