Stad Aalst geeft groen licht voor een internationale jumping

Varia
21 feb 2017
Door Horseman Kristof

De stad Aalst verleent nv Fico een milieuvergunning voor de organisatie van jumpings op De Kluizen. Daarmee komt de terugkeer van een grote internationale jumping opnieuw dichterbij. Maar de actiegroepen gaan in de tegenaanval, dus een internatioonale jumping is nog niet voor deze zomer.
In 2012 werd er voor het laatst een internationale jumping georganiseerd op het prachtige domein van De Kluizen. Toen sprongen Dirk Demeersman en Cicero Z van Paemel naar de overwinning in de 3 sterren Grand Prix. Philippe Le Jeune en Vigo d'Arsouilles behaalden er toen een tweede plaats.

 

Dankzij de milieuvergunning mogen er op domein De Kluizen twintig wedstrijddagen per jaar georganiseerd worden, waaronder twee internationale jumpings van elk vijf opeenvolgende dagen. Wedstrijden met een maximale duur van drie opeenvolgende dagen mogen zonder vergunning georganiseerd worden. "Een event zoals de internationale jumping betekent een meerwaarde voor het imago van deze stad. Het is een jumping waar iedereen van kan genieten", aldus burgemeester Christoph D'Haese (N-VA).

 

Actiegroepen in de aanval

Vzw Raldes onderzoekt de inhoud van de verleende vergunning. "Voor ons is het belangrijk of er een Milieu Effecten Rapport verplicht is. Als dat niet het geval is, dan gaan wij procederen", is de reactie van Bart Thibau van Raldes. De actiegroepen vechten niet alleen de milieuvergunning aan, ook de stedenbouwkundige vergunning willen ze van tafel vegen. "Er is bij de Oost-Vlaamse deputatie inderdaad nog een procedure hangende met betrekking tot de stedenbouwkundige vergunning. We verwachten de uitspraak binnenkort. Ten laatste op 8 maart beslist de provincie daarover", zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Caroline Verdoodt (N-VA).
 

Nog niet voor meteen

"Zolang er procedures lopen zal een grote internationale jumping nog niet terugkeren", zegt Steven De Waele van nv Fico. 

Bron: 
HLN