Pieter Devos en zijn talentvolle Claire Z springen zich in de kijker

Jumping
20 apr 2017
Door Horseman Kristof

De tweede dag van Jumping Antwerpen werd afgesloten met een 1m55 rubriek. Na de basisomloop wisten dertien combinaties zich te plaatsen voor de barrage, waaronder vier Belgen.

Al was het een Amerikaan die er met de winst aan de haal ging. Het was Kent Farrington die deze proef won na een barrage tijd van 32:91 seconden. Farrington had onder het zadel Sherkan d'Amaury (v. Kannan).

De Italiaan Piergiorgio Bucci en de Casall zoon Casallo Z werden tweede in 33:11 seconden.
Voor Penelope Leprevost en de sBs hengst Vagabond de la Pomme (v. Vigo d'Arsouilles) was er een derde plaats (33:80).

Romain Duguet reed Tipsy du Terral (v. Toulon) naar de vierde plaats. Als laatste starter wist Pieter Devos zijn talentvolle Claire Z (v. Clearway) naar de vijfde plaats de loodsen.

De zesde plek was voor een oude bekende met de BWP hengst Winningmood van de Arenberg (v. Darco). Luciana Diniz bracht haar 18-jarige schimmelhengst vorige week voor het eerst sinds september vorig jaar opnieuw aan de start op de 2 sterren wedstrijd van Eschweiler, waar zij drie foutloze omlopen wisten neer te zetten.

Niels Bruynseels werd zevende met de hengst Pommeau du Heup (v. Helios de la Cour II) die hij voor de gelegenheid nog eens onder het zadel heeft.
Fabienne Daigneux en Venue d'Fees des Hazalles (v. President) werden achtste na een foutloze barrage.

Gregory Wathelet en Mjt Nevados Z, de hengst die als 7-jarige Wereldkampioen werd in Lanaken, klasseerden zich op de twaalfde plaats.

Klik hier voor de uitslag.