Philippe Guerdat kiest jong Frans team met Belgische paarden voor Tryon

Jumping
14 aug 2018
Door Maxine Van Molecot

Steeds meer teams worden bekendgemaakt voor de Wereldruiterspelen in Tryon. Zo maakte de Franse federatie bekend welke ruiters en paarden onder begeleiding van Philippe Guerdat naar de USA zullen afreizen in september.

Het werd een moeilijke keuze na het uitvallen van enkele vaste waarden in het team. Zo raakten Sangria Du Coty van Roger-Yves Bost en Aquila HDC van Patrice Delaveau geblesseerd, werden in de loop van het jaar enkele paarden verkocht en werd er besloten dat Hermes Ryan van Simon Delestre de reis naar Tryon niet zal maken wegens te veel risico's.

Guerdat heeft nu dus gekozen voor een zeer jong team met als enige vaste waarde Kevin Staut. Hij is de enige die al deelnam aan grote kampioenschappen zoals de Wereldruiterspelen in Caen en de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Eerder dit jaar werd er aangekondigt dat de SBS'er Rêveur de Hurtebise (v. Kashmir van 't Schuttershof) op pensioen zou gaan, maar sinds enkele maanden is hij terug en klaar om af te reizen naar Tryon. 

Nicolas Delmotte zal eveneens deel uitmaken van het team met de zwarte BWP'er Ilex VP (v. Diamant de Semilly). Zij werden begin deze maand nog derde in de CSI5* GP van Dinard, die ze vorig jaar nog wisten te winnen. In de Nations Cup van St Gallen reed het duo twee foutloze rondes en hielp het team zo naar de overwinning. Het afgelopen jaar won het duo verschillende GP's. Zo schreven ze de CSI3* GP van Cagnes-sur-Mer op hun naam en ook de CSI3* GP van Luik eind vorig jaar. 

Verder in het team zien we nog enkele jonge talenten. Zo zien we Alexis Deroubaix met Timon d'Aure (v. Mylord Carthago en Alexandra Francart met haar slechts negenjarige Volnay du Boisdeville (v. Mylord Carthago) op de lijst van Guerdat.

Thierry Rozier mag zich dan weer opmaken om als vijfde man met de SBS'er Venezia d'Ecaussines (v. Kashmir van 't Schuttershof) deel te nemen aan de WEG.

Het team bestaat dus uit:

  • Nicolas Delmotte & Ilex VP JO/JEM,  in eigendom van Béatrice Mertens.
  • Alexis Deroubaix & Timon d’Aure JO/JEM,  in eigendom van André Chenu.
  • Alexandra Francart & Volnay du Boisdeville JO/JEM,  in eigendom van Hubert Hosteau en zijn amazone.
  • Thierry Rozier & Venezia d’Ecaussines JO/JEM, in eigendom van Victoria Niarchos.
  • Kevin Staut & Rêveur de Hurtebise*HDC JO/JEM,  in eigendom van Haras des Coudrettes.
Bron: 
FFE