Peters, Pieters en Livens zijn de eindwinnaars van de Elite Cup

Dressuur
28 dec 2017
Door Horseman Kristof
loranne_lievens_mechelen_17.jpg

Dit jaar werd voor het eerst de Elite Cup voorgesteld! Dit nieuw criterium bestond uit 3 selectiewedstrijden afgelopen najaar met een finale op Jumping Mechelen. 
De geselecteerde ruiters reden minstens 2 van de 3 selectiewedstrijden een aangepaste kür op muziek.
De 2 beste VLP ruiters per reeks namen het in Mechelen op in de finale tegen 2 ruiters, geselecteerd binnen LEWB in hetzelfde niveau.

De geselecteerde ruiters kwamen van start in niveau 1, niveau 2 en niveau 3. In niveau 1 werd het een spannende strijd maar het was het VLP-amazone Rasheda Peters die de proef won met Guapi v/h Bloemenhof, zij behaalde 74,893%. Er was slechts een klein verschil met de tweede plaats, die ging naar de LEWB-amazone Onika Bolle met Tyra met 74,465%. Maureen Letens (VLP) werd derde met Wispering Lady (66,893%). 

In niveau 2 was het Beaudine Pieters die overtuigend met de overwinning ging gaan lopen met East Point, zij behaalde maar liefst 76,047%. De tweede plaats was eveneens voor een VLP-amazone, Marie Brosens en haar Evita werden tweede met 73,094%. De derde en vierde plaatsen gingen naar respectievelijk Iscia Alcaluzac en Pedro (68,485%) en Zoe Warzee met Lucky (61,813%).

Bij niveau 3 ging de overwinning naar Loranne Livens met Aragon, zij wonnen eerder ook het Belgisch Kampioenschap zesjarige dressuurpaarden in Gesves afgelopen zomer. Tijdens de finale van de Elite Cup kür niveau 3 behaalden zij een prachtige score van 77,250%.  De tweede plaats was voor Katelijne Maes en Ibou van de Kapelhoef met 74,875%.

De eerste editie van de Elite Cup was meer dan geslaagd!

Klik hier voor de resultaten van de finale van de Elite Cup

Bron: 
VLP