Peters, Pieters en Livens zijn de eindwinnaars van de Elite Cup

Dressuur
28 dec 2017
Door Horseman Kristof

Dit jaar werd voor het eerst de Elite Cup voorgesteld! Dit nieuw criterium bestond uit 3 selectiewedstrijden afgelopen najaar met een finale op Jumping Mechelen. 
De geselecteerde ruiters reden minstens 2 van de 3 selectiewedstrijden een aangepaste kür op muziek.
De 2 beste VLP ruiters per reeks namen het in Mechelen op in de finale tegen 2 ruiters, geselecteerd binnen LEWB in hetzelfde niveau.

De geselecteerde ruiters kwamen van start in niveau 1, niveau 2 en niveau 3. In niveau 1 werd het een spannende strijd maar het was het VLP-amazone Rasheda Peters die de proef won met Guapi v/h Bloemenhof, zij behaalde 74,893%. Er was slechts een klein verschil met de tweede plaats, die ging naar de LEWB-amazone Onika Bolle met Tyra met 74,465%. Maureen Letens (VLP) werd derde met Wispering Lady (66,893%). 

In niveau 2 was het Beaudine Pieters die overtuigend met de overwinning ging gaan lopen met East Point, zij behaalde maar liefst 76,047%. De tweede plaats was eveneens voor een VLP-amazone, Marie Brosens en haar Evita werden tweede met 73,094%. De derde en vierde plaatsen gingen naar respectievelijk Iscia Alcaluzac en Pedro (68,485%) en Zoe Warzee met Lucky (61,813%).

Bij niveau 3 ging de overwinning naar Loranne Livens met Aragon, zij wonnen eerder ook het Belgisch Kampioenschap zesjarige dressuurpaarden in Gesves afgelopen zomer. Tijdens de finale van de Elite Cup kür niveau 3 behaalden zij een prachtige score van 77,250%.  De tweede plaats was voor Katelijne Maes en Ibou van de Kapelhoef met 74,875%.

De eerste editie van de Elite Cup was meer dan geslaagd!

Klik hier voor de resultaten van de finale van de Elite Cup

Bron: 
VLP