Pavo Hengstencompetitie maakt zich op voor recordeditie

Jumping
17 jan 2018
Door Maxine Van Molecot
Mike Van Olst  - Cooper I Z, winnaar Hengstencompetitie zevenjarigen

Vandaag werden de startlijsten voor de eerste manche van de Pavo Hengstencompetitie gepubliceerd. Het beloofd alvast een mooie editie te worden met een recordaantal inschrijvingen. Elk jaar worden er steeds meer hengsten ingeschreven en dat is ook dit jaar weer het geval.

Bij de vierjarige hengsten zullen we maar liefst 61 paarden aan het werk zien op deze eerste manche in het Azelhof. Vorig jaar waren dit er 46. Bij de vijfjarigen zijn dit er 52, waar er vorig jaar nog 36 waren. Ook bij de zes- en zevenjarige hengsten zijn er meer inschrijvingen. Zo zullen we dit jaar 33 zesjarige hengsten zien springen en 14 zevenjarige hengsten. Vorig jaar waren dit er respectievelijk 32 en 12.

Wie deze hengsten aan het werk wil zien, kan zaterdagavond 20 januari naar het Azelhof in Lier komen. Na de BWP hengstenkeuring en BWP Top Stallion Auction is het tijd voor de Pavo Hengstencompetitie. Omstreeks 18u zullen de vierjarige hengsten de spits afbijten, waarna het de beurt is aan de vijfjarigen, zesjarigen en zevenjarigen.

Klik hier voor de startlijsten.