Olympische kwalificatie voor winnaar Nations Cup Final

Jumping
10 okt 2018
Door Horseman Kristof

De Nations Cup finale in Barcelona is enerzijds een afsluiter maar ook een nieuw begin. Hoe gaat het verder met de Nations Cup serie. Meestal komt men niet al te veel te weten van vergaderingen van de FEI verantwoordelijken. Niet tegenstaande zijn eerste details aan het licht gekomen.

Zo zou het contract voor Barcelona klaar liggen als het toekomstige organisatie oord, en niet voor één jaar maar gelijk voor meerdere jaren, wat het voor de organisatie gemakkelijker maakt om vooruit te plannen.

Eveneens lekte uit dat er een landen ranking komt analoog aan de FIFA ranking in het voetbal die tevens een invloed heeft op het invitatie systeem.

Veel zal er volgend seizoen niet echt veranderen. Misschien valt nog één of ander organisatie oord weg en komt een ander erbij. 
Ook in Rotterdam, wat het EK organiseert,  zal er volgend seizoen geen Nations Cup zijn. Deze gaat voor één jaar naar Geesteren.
Tevens wordt er gesproken over het inzetten van de reserve ruiter in de tweede omloop van de Nations Cups, wat uiteraard nieuwe mogelijkheden bied voor de teams.

Feit is wel dat het team dat de Nations Cup Finale 2019 wint, en nog niet gekwalificeerd is, een quota plaats krijgt voor de Olympische Spelen wat een enorme opwaardering van de Nations Cup Series betekend.

Bron: 
Pferdewoche