Olivier Philippaerts moet Werner Muff voor zich dulden in hoofdrubriek Basel

Jumping
12 jan 2018
Door Maxine Van Molecot

In het Zwitserse Basel werd de dag zonet afgesloten met de 'Championat of Stadt Basel'. Deze 1.55m proef was een hele opgave voor de 56 combinaties die in de ring verschenen. De tijd stond kort en de driesprong stond helemaal als laatste hindernis opgesteld. Lange tijd bleven slechts twee combinaties foutloos en het was wachten tot nummer 26 voor nog een foutloze rit. Uiteindelijk wisten 9 duo's foutloos en binnen de tijd rond te komen om zich te kwalificeren voor de barrage.

Het was de Zwitserse ruiter Werner Muff die de overwinning in eigen land hield. Met zijn tienjarige ruin Daimler (v. Canturano) nam hij alle risico's en bleef hij foutloos in 36.28 seconden. In augustus vorig jaar wist dit duo nog de CSIO5* Grote Prijs van Dublin op hun naam te schrijven.

Onze landgenoot Olivier Philippaerts kwam net na Muff in de ring en probeerde de tijd nog te verbeteren met zijn schimmelmerrie Legend Of Love (v. Landzauber), maar was net iets trager in 36.91 seconden. Zij eindigden zo op een tweede plaats. De Portugese Luciana Diniz maakte de top drie compleet met de veertienjarige Fit for Fun (v. For Pleasure). Voor hun noteerden we een foutloze rit in 38.72 seconden.

Verder in de top vijf zagen we Marcus Ehning met Cornado NRW (v. Cornet Obolensky) en Pius Schwizer met About A Dream (v. Clinton). Zij wisten eveneens de nul op het scorebord te houden en dit in respectievelijk 38.92 seconden en 39.71 seconden.

Niels Bruynseels moest al als tweede van start met Gancia de Muze (v. Malito de Reve) en er werd geen enkele balk uit de lepel gesprongen in de basisomloop. Echter was de tijd hier een boosdoener, onze landgenoot finishte na 75.20 seconden en de toegestane tijd was 73 seconden. Hierdoor eindigt hij met de twaalfjarige merrie op een elfde plaats.

Klik hier voor de volledige resultaten