Olivier Philippaerts: "Ik kan best leven met die vijfde plaats"

Jumping
16 apr 2018
Door Horseman Kristof

Olivier Philippaerts is bij zijn debuut in de wereldbekerfinale op een knappe vijfde plaats geëindigd. Samen met zijn merrie H&M Legend of Love kan hij terugblikken op een sterk kampioenschap. 

Olivier Philippaerts en H&M Legend of Love stonden na twee wedstrijddagen op de vierde plaats. In hun eerste omloop zondagmiddag lieten ze één balk uit de lepels vallen waardoor de combinatie naar de vijfde plaats zakte. Olivier Philippaerts ging prima van start in de tweede ronde maar maakte op de eerste hindernis van de dubbelsprong een fout. Over de 3 wedstrijddagen kreeg Philippaerts 16 strafpunten, goed voor de vijfde plaats in de eindstand.

 
"Ik heb geprobeerd om op het podium te komen maar dat is me niet gelukt." zegt Olivier Philippaerts. "Vandaag maakten we in elke ronde een fout. Uiteindelijk eindigen H&M Legend of Love en ik op de vijfde plaats. Dat is op zich geen slecht resultaat. Ik ben er heel tevreden mee. Als ik terugkijk naar de afgelopen dagen dan had ik tijdens het jachtparcours misschien iets meer risico moeten nemen om zo een nog betere uitgangspositie te bekomen. En vandaag had ik ook een nulronde moeten rijden. Maar achteraf, dat is altijd praat voor de vaak. Ik kan best leven met die vijfde plaats."
 
"Olivier kan terugblikken op een sterk kampioenschap. Een vijfde plaats is een mooi resultaat voor iemand die voor het eerst een wereldbekerfinale rijdt" zegt vader Ludo Philippaerts. "De ruiters die voor Olivier eindigen hebben allemaal een pak meer ervaring. Om als 25-jarige in hun spoor als vijfde te eindigen is super!"

Bron: 
Persbericht Stoeterij Dorperheide