Olivier Philippaerts en Zoe Conter in de prijzen in Wellington

Jumping
12 feb 2018
Door Maxine Van Molecot

In Wellington, Florida werd vandaag nog een afsluitende proef van de CSI5*competitie gereden. Winst was er eerder in de Grote Prijs voor Daniel Bluman. Nu bleef de winst in de 1.50m proef met barrage in Amerika.

Het was Mclain Ward die nog maar eens naar de winst reed op eigen terrein. Ditmaal won hij met de Zangersheide merrie Bellefleur PS Z (v. Berlin). Zij bleven foutloos in 35.93 seconden en bleven zo ruim voor de tegenstanders. Zo was het duo bijna twee seconden sneller dan Francisco José Mesquita Musa met Catch Me Imperio Egipcio (v. Contagio), die we vroeger aan het werk zagen onder de naam Catch Me T met Simon Delestre en Holger Wulschner. De Braziliaanse ruiter en de tienjarige merrie kwamen zonder fouten te maken door de chrono na 37.09 seconden. De Amerikaanse Eve Jobs maakte de top drie compleet met de KWPN ruin Charleville (v. Quasimodo Z). Zij finishten na 38.19 seconden.

Onze landgenoot Olivier Philippaerts volgde op de vierde plaats met de negenjarige SBS'er D Cancarra A.C. (v. Contefino). Zij bleven in een tijd van 38.42 seconden voor op Richie Moloney en de Zangersheide hengst Carrabis Z (v. Canabis Z). Dit laatste duo kwam door de finish na 38.91 seconden.

Zoe Conter eindigde ook nog in de top tien met de vosse merrie Soory de l'Hallali (v. For Pleasure). Zij hielden de nul op het scorebord in een tijd van 39.18 seconden en werden zo zesde.

Klik hier voor de volledige resultaten.