Nieuwe coach eventing jeugd is bekend

Eventing
05 dec 2016
Door Horseman Kristof

De nationale eventingcommissie heeft Hendrik Degros aangesteld als coach van de juniores en de young riders. Hij zal bijgestaan worden door Luc Goeman als chef d’équipe.

Aangezien het Europees kampioenschap juniores en young riders samenvalt en het de bedoeling is eenzelfde coach de combinaties gedurende verschillende jaren te laten begeleiden wordt gekozen voor éénzelfde coach voor de juniores en de young riders. Op die manier kan hij zijn ruiters beter leren kennen.

Daarnaast wordt gestreefd naar een nauwe samenwerking met de topsportwerking. De jeugdcoach moet in contact staan met de coach van de seniores Marc Rigouts. Door de stages van de seniores bij te wonen is hij op de hoogte van de topsportwerking. Omgekeerd kan Marc Rigouts de jeugdwerking mee opvolgen zodat hij kan zien welke talenten zich aanmelden en potentiële young riders die klaar zijn voor het 3* niveau laten integreren in de seniorswerking.

Hendrik Degros is geboren in 1975 en woont in Deinze. Hij nam deel aan de Olympische spelen in Athene in 2004 waar hij met het Belgisch team zevende werd en individueel 37 ste.

Bron: 
KBRSF - Foto Hippo Foto - Dirk Caremans