Nicola Philippaerts in top vijf ranking Longines Global Champions Tour

Jumping
18 jun 2018
Door Maxine Van Molecot

Onze landgenoten hadden een zeer succesvol weekend op de Longines Global Champions Tour in Cascais, Estoril. De Portugese graspiste lag de Belgische ruiters en paarden wel. Zo behaalde Gregory Wathelet maar liefst twee zeges met Qualido (v. Quicksilber) en snelde hij naar winst met de Paris Panthers in de Global Champions League, won Karel Cox de speedproef met Evert (v. Amadeus) op vrijdag en als hoogtepunt was er natuurlijk de overwinning van Nicola Philippaerts en H&M Harley vd Bisschop (v. Dulf van den Bisschop).

Deze laatste prestatie zorgde ervoor dat Nicola Philippaerts de top vijf van de ranking vervoegt. Met een totaal van 121 punten staat onze landgenoot nu op een vierde plaats. Edwina Tops-Alexander staat nog steeds aan de leiding met 172 punten. Ben Maher neemt de tweede plaats voor zijn rekening met 143 punten en voor Scott Brash is er de derde plaats met 131 punten. Deze drie laatsten behaalden in Cascais geen punten.

Jos Verlooy en Gregory Wathelet staan momenteel eveneens in de top tien. Verlooy staat nu op de zesde plaats met 119 punten en voor Wathelet is er de tiende plaats met 108 punten.

Klik hier voor de volledige ranking.