Nicola Philippaerts en Bisquet Balou C terug in de ring

Jumping
17 jan 2018
Door Maxine Van Molecot

Nicola Philippaerts zullen we vanaf deze week aan het werk zien in het Spaanse Oliva. Hij neemt hiervoor vijf paarden mee. Hij neemt voor deze wedstrijd ook de dertienjarige Bisquet Balou C (v. Balou du Rouet) mee. De bruine hengst maakt na meer dan een jaar zijn comeback in de springsport.

Bisquet Balou C zagen we voor het laatst aan het werk op de Nations Cup finale in Barcelona in 2016. Nadien raakte de goedgekeurde hengst geblesseerd en moest hij lange tijd revalideren. Het was bij Philippe Lejeune dat de Balou du Rouet zoon kon revalideren. Daar genoot hij van een ontspannende Noordzee therapie.

2016 was een succesvol jaar voor Nicola Philippaerts en Bisquet Balou C. Ze werden vijfde in de CSI5* GP bij Stephex, vierde in de CSI4* GP in Zandhoven, tweede in de CSI3* GP van Knokke, achtste in de LGCT CSI5* GP van Monte Carlo en derde in de CSI2* GP van Gent. Daarnaast reden ze in Sopot met het Belgische team naar de derde plaats in de Nations Cup.

Vanaf dit weekend zal de dertienjarige hengst dus terug aan het werk te zien zijn op de MET in Oliva.Alle resultaten van deze wedstrijd zijn hier terug te vinden.