Nicola Philippaerts als enigste Belg naar de WEG-finale jumping

Jumping
21 sep 2018
Door Horseman Kristof

Op de Wereldruiterspelen in Tryon heeft Nicola Philippaerts zich weten te plaatsen voor de finale van de jumping. De beste 25 ruiters gaan door naar de finale op zondag.

Philippaerts en H&M Chilli Willi (Casall) legden een foutloze omloop af en staan op een voorlopige 19e plaats met een score van 10.24 punten. Jos Verlooy en Igor (v. Emerald) bleven ook foutloos maar met een 27ste plaats eindigen zij net naast een finale ticket. Niels Bruynseels kreeg met Cas de Liberte (v. Cracky Z) twee springfouten en eindigde zijn WEG-deelname op een 39ste plaats.

De nieuwe leider in het klassement is de Duitse amazone Simone Blum met de 11-jarige DSP Alice (v. Askari). De Duitse kampioene van 2017 neemt de leiding voor haar voormalige landgenoot Max Kühner die sinds kort uitkomt voor Oostenrijk met Chardonnay (v. Clarimo). Voormalig Europees kampioen bij de jeugd Martin Fuchs staat op de derde plaats met Clooney (v. Cornet Obolensky).

Stephex Stables ruiter Lorenzo de Luca zakt na een springfout op de driesprong naar de vierde plaats met de BWP merrie Irenice Horta (v. Vigo d'Arsouilles). Mclain Ward en Clinta (v. Clinton) staan voorlopig op de vijfde plaats.

Klik hier voor de nieuwe tussenstand.