Nederland heeft nieuwe bondscoach dressuur gevonden

Dressuur
11 jan 2019
Door Horseman Kristof

De KNHS heeft Alex van Silfhout benoemd als bondscoach van de Nederlandse senioren (TeamNL) dressuurruiters. Monique Peutz volgt Van Silfhout op als bondscoach van de Junioren, Young riders en U25 dressuurruiters.

Imke Schellekens-Bartels (dressuur pony’s en Children) en Marcelle de Kam(eventing Junioren en Young riders) zijn als nieuwe KNHS-bondscoaches aangesteld. Ad Aarts is vanaf 2019 bondscoach van alle mendisciplines.

Alex van Silfhout (Lunteren) was de afgelopen twee jaar zeer succesvol bondscoach van de Junioren, Young riders en U25. In 2018 werd bijvoorbeeld teamgoud gewonnen op het EK Junioren in Fontainebleau. Een belangrijke focus ligt nu op de samenwerking van de drie dressuurcoaches: “Als jeugdcoaches hebben Monique en ik al veel samengewerkt,” vertelt Alex. “Imke is daar een super aanvulling op. Het is de bedoeling dat we beschikbaar zijn voor elkaar en veel overleggen. We moeten allemaal dezelfde kant op met de dressuursport in Nederland. Ik weet zeker dat we daar met ons drieën grote  sprongen in kunnen maken.” Behalve als voormalig bondscoach van de jeugd geniet Van Silfhout bekendheid als succesvol internationaal Grand Prix-ruiter en gerenommeerd trainer van vele ruiters, waaronder natuurlijk zijn zoon Diederik van Silfhout.

De laatste twee jaar was Monique Peutz (Groningen) succesvol bondscoach bij pony’s en Children. Onder haar leiding werd in 2017 en 2018 teamgoud gehaald op het EK Children. Monique Peutz is een niveau-5 dressuurtrainer, actief lid van het KNHS Trainersplatform, reed zelf dressuur op Grand Prix-niveau, is FEI 4*-dressuurjurylid en FEI 3*-jurylid para-dressuur. Monique neemt nu de taken van Alex over als bondscoach van de Young riders, Junioren en U25 dressuurruiters. De functie van bondscoach voor de pony’s en Children wordt de komende twee jaar ingevuld door Imke Schellekens-Bartels (Hooge Mierde). Imke deed in 2004 en 2008 mee aan de Olympische Spelen en is dressuurcoach niveau 5.

Bron: 
KNHS