Nakomelingen van Dieu Merci van T&L en Dominator schitteren op het vrijspringen in Geel

Fokkerij
14 nov 2018
Door Horseman Kristof

In Geel was er op 11 november de traditionele wedstrijd vrijspringen van de BWP provincie Antwerpen. Een 50-tal paarden lieten er hun kwaliteiten zien en zij waren verdeeld over vier verschillende reeksen.

Dieu Merci van T&L levert de winnaars bij de 3-jarigen

Bij de 3-jarigen leverde de Toulon zoon Dieu Merci van T&L de winnaar in beide reeksen. Bij de vrouwelijke won zijn dochter Pimpernel vd Molendreef (v.m. Upsilon vd Heffinck). Pimpernel is een halfzus van de hengst Gigolo vd Molendreef en komt uit de stam van Coral Reef Via Volo en Every Way vd Molendreef.
Prada vh Ruytinckxbos (v. Inshallah de Muze) eindigde op de tweede plaats. Voor Esteopona 111 Z (v. Echo van het Neerenbosch) was er een derde plaats. 

Dieu Merci zijn zoon Damiaan 123 Z (v.m. Ogano Sitte) won dan weer bij de mannelijke 3-jarigen. Hij werd gefokt door Lennert Laevers uit Scherpenheuvel. Zijn grootmoeder is de moeder van Cigaret JVH Z. Op de tweede plaats kregen we Papilon vh Janshof (v. Kannan). Parfait D'Amour (v. De Flor 111 Z) behaalde een derde plaats.

Dominator nakomelingen op één en drie

De reeks voor mannelijke 2-jarigen kwam op naam te staan van Entertainer 111 Z (El Barone 111 Z x Der Senaat 111) van Stal Harrie Theeuwes. Quablito van St Anneke (v. Apple Juice) werd tweede voor De Strooper Jules 1 Z (v. Dominator 2000 Z).
Dominator zijn dochter Dancing Margritte 1 Z (v. m. Deauville de la Vie) van Huguette Exelmans uit Diest won bij de vrouwelijke. De Nabab de Reve dochter Qaroline V werd tweede in deze reeks. De derde plaats was voor Quanttop (v. Messi of Colors).

Klik hier voor de uitslagen.