Morssinkhof Stables neemt afscheid van drie paarden

Transfer
31 okt 2018
Door Horseman Kristof

Morssinkhof Stables heeft de voorbije weken afscheid genomen van drie paarden. Zo is Evy Morssinkhof haar 13-jarige KWPN ruin Augustinus Lan (v. Indoctro) verkocht richting Denemarken. Hij zal daar worden uitgebracht bij de Children. Evy had 'Teddy' sinds 2013 onder het zadel en doorliep hiermee de Junioren, Young Riders en U25 reeksen. Zij vertegenwoordigen verschillende keren de Belgische driekeur in het buitenland. 

Daarnaast werd ook de 6-jarige BWP merrie Mabelle (Zilverstar T x Darco) verkocht. Zij werd door Rolf Morssinkhof gefokt en zal haar carrière nu verder zetten onder de Braziliaanse vlag. De 6-jarige Dream (Silvio x Darco) is verkocht richting Engeland. Dream was in augustus nog finalist tijdens het Belgisch kampioenschap voor jonge paarden in Gesves. Hij was in mede-eigendom van Micky Morssinkhof Sporthorses. 

"Wij zijn geen handelsstal maar wel een familiebedrijf in paarden zoals er meer zijn in Belgie. Daarom moeten we ook wel zorgen dat er omzet gegenereerd wordt. Door de jaren heen zijn we steeds meer op jonge paarden gaan focussen. We hebben veel veulens aangekocht en we fokken ook zelf met merries die door ons zijn uitgebracht. Deze jonge paarden worden door onszelf of door relaties in de buurt opgeleid. We hebben ook een eigen stalruiter Mauro die de 5-6-7 jarige paarden produceert. Uiteraard staat vooral Simon centraal in de sport alhoewel Viktor ook aan de deur klopt. Ikzelf en mijn zus Romy blijven sterk betrokken bij de stal, ik doe vooral de communicatie en netwerking. Tegelijkertijd zijn we ook druk met onze studie, we doen nu beide een master, ik ben vooral in Maastricht en Romy zit in Berlijn. Daarmee staat het rijden voor ons momenteel op een lager pitje." aldus Evy Morssinkhof aan Horseman.