Mclain Ward start net als vorige week met winst op WEF

Jumping
17 jan 2018
Door Maxine Van Molecot

In het Amerikaanse Wellington is ondertussen de tweede week van het 'Winter Equestrian Festival' van start gegaan. Er wordt net als vorige week een CSI2* wedstrijd gehouden en vandaag werd er gestart met een 1.45m proef.

Vorige week ging de overwinning naar Mclain Ward met Hija van Strokapelleken en ook vandaag weet de Amerikaanse ruiter opnieuw naar de winst te rijden. Met de negenjarige merrie Bellefleur PS Z (v. Berlin) bleef hij foutloos in een tijd van 60.49 seconden.

Hij bleef zo voor op zijn landgenote Laura Chapot, die zowel de tweede als de derde plaats voor haar rekening nam. De amazone werd tweede met Chandon Blue (v. Chacco-Blue). Samen kwamen ze nog in de buurt van de tijd van Mclain Ward, maar finishten na 60.60 seconden. Met de bruine merrie Out of Ireland (v. Connaught), was ze nog net iets trager in 60.92 seconden.

Verder in de top vijf zagen we de Peter Lutz met Cheri de Papignies (v. HH Copin van de Broy) en Gustavo Prato met Finisterra (v. Canturano I). Zij finishten in respectievelijk 63.67 seconden en 63.93 seconden.

Klik hier voor de volledige resultaten.