Matthias Hens is cycluskampioen bij de 6-jarigen

Jumping
23 jul 2019
Door Horseman Kristof

Studbook Zangersheide heeft niet alleen de STX cyclus kampioen bij de 7-jarigen geleverd, maar ook de kampioen bij de 6-jarigen!

In Gesves, waar binnen drie weken het Belgisch kampioenschap jonge paarden wordt afgewerkt, stond afgelopen weekend de laatste manche van de STX cyclus op het programma. 

Met een vijfde plaats tijdens de laatste en negende manche ging de eindoverwinning en de titel van cyclus kampioen naar Rock & Roll D'Eres Z (Van Schijndel's Rascin x Radiator). Het fokproduct van Raphael Stappaerts werd kampioen met Matthias Hens in het zadel. Eerder dit seizoen won het duo de manche in Mons.

Anne Claire Breton en de AES'er Taquino vd Waasdonck (v. Canatano Z) werden vice-kampioen. Voor de BWP hengst Nashville van de Kleinheide (v. Thunder van de Zuuthoeve) was er met Ellen Geilfuss een derde plaats. De hengst staat ter dekking bij JV-Horses in Wuustwezel en hij werd in maart nog tweede tijdens de finale van de Pavo hengstencompetitie.

Twee keer Cayenne van de Heffinck in de top vijf

Op de vierde plaats zien we Andres Vereecke met Aramis van 't Leeuwerikenhof Z (v. Aimar van het Polderhof). De vijfde plek is voor Tim Van Den Broeck en Nairobie van D'Abdijhoeve (v. Cayenne van de Heffinck). Al moet hij deze plaats wel delen met Peter Boelens en Napurna van de Vrombautshoeve, eveneens een nakomeling van Cayenne van de Heffinck.

Video Rock & Roll D'Eres Z: