Martin Fuchs naar nieuwe GP-zege met Chica B Z in Kreuth

Jumping
11 feb 2018
Door Maxine Van Molecot

In het Duitse Kreuth werd afgelopen weekend een tweesterren wedstrijd gereden. Zonet was er daar de Grote Prijs over een hoogte van 1.45m. 34 combinaties verschenen in de ring en 11 hiervan wisten foutloos door de basisomloop te komen.

Het was de man in vorm van de afgelopen weken die naar de winst reed. Na overwinningingen in de CSI5* Grote Prijzen van Basel en Zürich en in de CSI3* GP van Treffen de afgelopen maand behaalt Martin Fuchs nu ook de zege in Kreuth. De Zwitserse ruiter reed met de zangersheide merrie Chica B Z (v. Canturano) foutloos rond in een tijd van 38.76 seconden. De negenjarige merrie is sinds vorige week terug uit wedstrijdpauze en weet nu meteen ook weer een fantastische prestatie neer te zetten.

De Duitser Hans-Peter Konle volgde op de tweede plaats met de elfjarige ruin Quick Stepp 4 (v. Quidam). Zij kwamen door de finish zonder fouten na 39.46 seconden. De Nederlandse Kim Emmen maakte de top drie compleet met de KWPN hengst Delvaux (v. Chacco Blue). Voor hun was er een nulrit in 40.39 seconden.

Verder in de top vijf zagen we Denis Nielsen met Sky Fly SB (v. Equest Carnute) en Wolfgang Puschak met Edgar 51 (v. Warrant). Zij finishten in respectievelijk 41.04 seconden en 42.85 seconden.

Klik hier voor de volledige resultaten.