Martin Fuchs en Chaplin binnenkort terug in wedstrijdring

Jumping
30 jan 2018
Door Maxine Van Molecot

De elfjarige hengst Chaplin (v. Verdi TN) zal binnenkort zijn comeback maken. De bruine KWPN'er raakte vorig jaar in mei geblesseerd en kreeg tijd om te revalideren tot nu. Volgende week zal de Zwitserse ruiter Martin Fuchs Chaplin terug meenemen op internationale wedstrijden.

In het Duitse Kreuth zal Fuchs de hengst voor het eerst terug rijden in de eenster wedstrijd. Hij wil hem zo terug helemaal in vorm hebben wanneer het outdoor seizoen van start gaat. Vorig jaar behaalden de Zwisterse ruiter en de KWPN'er al enkele mooie resultaten. Zo wonnen ze in Zürich de Longines Grand Prix en wisten ze ook naar winst te rijden in de Grote Prijs van de Longines Global Champions Tour in Mexico. Op hun laatste wedstrijd in Miami werden ze ook nog tweede in de kwalificatie voor de GP.

Martin Fuchs liet ook weten dat zijn schimmel Clooney (v. Cornet Obolensky) nu enkele weken rust zal krijgen. Dat heeft hij wel verdiend na de overwinningen in de Grote Prijs van Basel en in de Longines Grote Prijs van Zürich. Cool and Easy, die hij nog niet zo lang onder het zadel heeft, zal nu de kansen krijgen om zich met Martin Fuchs op het allerhoogste niveau te tonen.