Luisa Lejeune is de nieuwe Belgische kampioene

Overige sport
23 mei 2017
Door Horseman Kristof

De Belgische endurance beleefde een prachtig weekend tijdens de 'Equestrian Relay Etalle', die zich na bijna 20 nationale edities waagde aan het organiseren van een internationale wedstrijd (zaterdag), met één race die diende voor het Belgisch Kampioenschap Junior (* CEIYRJ2 van 120 km).

Deze laatste resulteerde in een spannende en compromisloze strijd. De strijd was nog mooier daar de wedstrijd veel technische details eiste. Van de acht kandidaten zouden er uiteindelijk 5 aankomen.
De strijd om de overwinning was er eentje tussen drie combinaties in de laatste vijf kilometer. Het was aan de voet van de laatste klim dat Luisa Lejeune en haar merrie Sonschein een laatste poging ondernomen, die bepalend was voor de gouden medaille.

Hun twee tegenstanders konden niet reageren op de versnellingen van Sonschein die zou finishen ​​aan 18,9 km / u met  5 minuten voorsprong op Dune White / Cairo (zilveren medaille) en Julia Van Hee / Uma Moulin Blanc (brons). Vervolgens finishten Morgane Boulanger (kampioen in 2016) met een nieuw paard (Muskateem) en de Benjamin van het gezelschap, Marion Massart (15 jaar) met de onverwoestbare Quick Sauvlons (17 jaar en 25 CEI op de teller) over de eindstreep.

De gouden medaille in 2017 komt met Luisa Lejeune dus uit het Duitstalig landsgedeelte, de amazone komt uit Recht (Sankt-Vith) en Sonschein (merrie van onbekende oorsprong, 11 jaar) behoort toe aan Kurt Colgen Büllingen (Bullange).

Bron: 
KBRSF