Luc Boonen start het eventingseizoen met winst

Eventing
10 okt 2017
Door Horseman Kristof

Luc Boonen is de eerste winnaar in de Z-reeks van het LRV-eventing-seizoen 2017-2018. Hij kwam in Merksplas gedeeld als derde uit de dressuur maar bleef in de cross-country zonder hindernis- en tijdsfouten en ook in de afsluitende jumping reed de ruiter van LRV Geel ten Aard naar een foutloos parcours. Het leverde hem een knappe eerste plaats op, voor de huidige nummer 10 op de wereldranglijst eventing, Karin Donckers met Un Amour de Texo (v. L’Amour du Bois). Sven Grouwels van LRV Langdorp en zijn Fenner (v. Randel Z) behaalden een derde plaats voor de plaatselijke amazone Michelle Malisart van LRV Merksplas met Halla (v. Muscaris d’Ariel). Tim Ooms van LRV Mol Achterbos reed zijn Equina van de Buitenheide (v. Quintus) naar de vijfde plaats in deze sterk bezette reeks.

In Ring 2 van de klasse Midden zette Frederik Smet (LRV Kieldrecht Vrasene) een bijzonder sterke dressuurproef neer. Het was de basis voor zijn zege met Flint (v. Belissimo). Silke Versmissen van LRV Lille reed naar de tweede plaats met Viona V.S. (v. Corland). Juul Mertens van LRV Vissenaken-Glabbeek en Haya de St. George (v. Muscaris d’Ariel) pakte een week na de organisatie van het Nationaal Ruitertornooi brons. 

In ring 3 van de klasse Midden was het goud voor Kristof Verlinden van LRV Bassevelde met Kito vd Withoeve (v. Enrico v/d Withoeve). Mathias Naert van LRV Gavere reed naar zilver met Fiocco van ’t Spoel (v. Escuro) voor Lore Leemans van LRV Weelde Ravels met Calipso vh Bogertje (v. Johnson). 

In de klasse Licht was er goud voor Nathalie Verhoeven (Ukinal van de Burcht) van LRV Minderhout, Pieter De Gussemé (Elastica van de Haringslede) van LRV Meldert en de broers Frederik Smet (Flint) en Ronny Smet (Messie vh Eikelhof) van LRV Kieldrecht-Vrasene.

Bron: 
LRV