Luc Boonen blijft de AVEVE Eventing Cup domineren

Eventing
06 nov 2018
Door Horseman Kristof

Luc Boonen van LRV Geel ten Aard en zijn Addo zijn in topvorm. Hij won al in Grobbendonk twee weken geleden en deed dat ook in Mol-Achterbos op de altijd mooie Chrysantencross langs de baan van Mol naar Meerhout. Joachim Clompen (LRV Haaltert) die vorige week al knap vierde werd in Meldert reed met zijn Chirana Z (v. Coriano Z) naar de tweede plaats voor Tim Ooms van de organiserende vereniging Mol-Achterbos met Kyba van de Jomaheide (v. Cassanova). Sven Grouwels (LRV langdorp) en Fenner (v. Rancel Z) reden naar plaats vier. Europees kampioen Wouter De Cleene (LRV Minderhout) kwam aan de finish met Donna Carrera op een vijfde plaats.

Wouter De Cleene won wel een reeks in de klasse Midden met zijn nieuw talent, Funi-Stroma (v. Delamanga). De Nederlandse ruiter Jordy Climan behaalde met Caros van de Kapel een tweede plaats voor Jelle Cosijns van LRV Erpe Mere met Inkata van het Raafveld (v. Boris van het Kluizebos). Kris Vervaecke (VLP) en Calista Z reden naar een vierde plaats. Tim Cordemans (LRV Haasrode Blanden) en zijn Gazelle van het Pallieterhof (v. Denver) zagen we terug op de vijfde plaats.

In de tweede reeks van de klasse Midden was er winst voor Ronnie Smet (LRV Kieldrecht Vrasene) met Messie vh Eikelhof (v. Breemeersen Cresendo). Mathias Naert (LRV Gavere) reed met Jannes van ’t Spoel (v.  Filmstar) naar de tweede plaats voor Luc Rens van LRV Herselt met Fanne van het Hulsthof (v. Pavarotti van de Helle). Matthias Naert pakte ook de vierde plaats met Fiocco van’t Spoel (v. Escuro). Guliano Renda (LRV Erpe Mere) en Briscola du B&A (v. Chagall van de Burggrave) eindigden op de vijfde plaats.

In de klasse Licht was er goud voor Hanne Simons (LRV Bocholt) met G-Day van Bareelhof (v. Takashi van Berckenbroeck), Wouter Oelbrandt (LRV Waasmunster) met Evita (v. Warkant van ’t Gestelhof), Sven Grouwels (LRV Langdorp) met It’s me (v. Karioka del Follee) en Tim Ooms met Mio van de Buitenheide (v. Charmeur).

Bron: 
LRV