Lorenzo de Luca en Irenice Horta nieuwe leiders op het WK

Jumping
20 sep 2018
Door Horseman Kristof

Stephex Stables ruiter Lorenzo de Luca kon kiezen uit drie troeven om deel te nemen aan de Wereldruiterspelen in Tryon. De altijd goedlachse Italiaan deed uiteindelijk beroep op de 10-jarige BWP merrie Irenice Horta (v. Vigo d'Arsouilles). Wim Van Rossem fokte de merrie uit Erenice Horta die met Edwina Tops Alexander op het hoogste niveau actief was. Als jong paard kreeg Irenice haar opleiding van Walter Lelie. Na haar verhuis richting Stephex Stables zagen we eerst Daniel Deusser met haar aan het werk. Nadien nam Zoe Conter succesvol de teugels over. Tijdens Conter haar revalidatie mocht de Luca tijdelijk de merrie uitbrengen. Intussen zijn we enkele maanden verder en staat de Luca met de schimmel merrie aan de leiding op de Wereldruiterspelen in Tryon.

Krijgen we na Vigo d'Arsouilles, die met Philippe Le Jeune in 2010 WEG-goud pakte, nu acht jaar later een dochter van Vigo als Wereldkampioen?

Helemaal op het einde wist de Luca de huidige nummer twee van de wereld McLain Ward en Clinta (v. Clinton) van de leiderspositie te houden. Regerend Europees kampioen en vice-Olympisch kampioen Peder Fredricson staat met H&M Christian K (v. Namelus R) op de derde plaats. De Duitse kampioenen van 2017, Simone Blum en DSP Alice (v. Askari) zien we voorlopig terug op de vierde plaats. Op de vijfde plaats hebben we Cian O'Connor en de BWP'er Good Luck (v. Canturo).

Nicola Philippaerts staat met H&M Chilli Willi voorlopig op een 27ste plaats, daarmee doen zij één plaats beter dan Niels Bruynseels en Cas de Liberte. Jos Verlooy en Igor bezetten momenteel de 44ste plaats. De top zestig gaat door naar de volgende ronde. Met een 94ste plaats zit de WEG erop voor Pieter Devos en Espoir.

Klik hier voor de uitslag.