Laurie Leonard: "Dankzij de Gouden Laars kunnen jonge ruiters het internationale niveau ontdekken"

Blog
04 jan 2017
Door Horseman Kristof

Tijdens het Gouden Laars seizoen kunnen de deelnemers verschillende wildcards winnen om deel te nemen aan de mooiste internationale wedstrijden in België. Zo waren er ook wildcards voor Jumping Mechelen.
Niet alleen Stijn Craessaerts (2 ster), maar ook Anouk De Proft (Wereldbeker pony's) en Laurie Leonard (U25) konden dankzij de Gouden Laars deelnemen in Mechelen.

Laurie Leonard blikt met deze BLOG nog eens terug op haar deelname.

"Jumping Mechelen was voor mij een goede eerste ervaring om hier te kunnen deelnemen. De pistes zijn echt indrukwekkend en de sfeer en de organisatie zijn ongelooflijk!
Het was echt leuk om tegen goeie ruiters en leeftijdsgenoten te strijden in de U25 competitie. Daarnaast was het ook fijn om de 5 ster ruiters tegen te komen en hen aan het werk te zien.
Over mijn eigen resultaten ben ik echt tevreden. Met Diva Ste Hermelle, een 7 jaar oud merrie van Jean-Jacques Lorquet, die ik sinds twee maanden onder het zadel heb, kon ik mij twee keer klasseren. Ze behaalde een vierde en een vijfde plaats in de 1m30 reeksen.
Ewout K, het paard waarmee ik de 1m40 proeven zou rijden, was gekwetst dus hem heb ik thuis moeten laten.

De wildcard die ik in de Gouden Laars (reeks 1m40 junioren) heb gewonnen is echt een mooie prijs. Dankzij de Gouden Laars kunnen jonge ruiters het hoge internationale niveau ontdekken. Ik heb veel ervaring opgedaan en kijk uit naar de volgende internationale wedstrijden, maar ook naar het nieuwe Gouden Laars seizoen, maar dan dit jaar als Young Rider."