Karline De Brabander: "Tevreden met twee klassementen op drie omlopen"

Blog
04 dec 2016
Door Horseman Kristof

Tijdens de Paris Gucci Masters zijn Karline De Brabander en haar jongste broer Christophe onze gastbloggers van dienst dit weekend. In hun voorlaatste BLOG blikken zij terug op hun dag gisteren in Parijs.

"Hey iedereen, de derde dag loopt bijna op z'n einde. Gisterenavond zijn we terug op tijd gaan slapen nadat we gesupporterd hadden voor de Belgen in de speed challenge waarin iedereen ongelofelijk snel ging. Niels werd uiteindelijk 4e en Kevin staut won. 
'S morgens vroeg opgestaan want Elvis had de eerste proef om 8u45. Hij sprong terug zoals anders en eindigde op een 6e plaats, 2 klassementen op 3 voor onze ter putte. Daarna was het meteen aan Fantomas die de LR 1.45m 2*/5* proef sprong. Al vroeg in het parcours kregen we een jammerlijke achterbeenfout en hebben er dan maar een trainingsronde van gemaakt. Eerlijk toegegeven voelde Fantomas niet echt fris aan en daarbovenop was hij een beetje onder de indruk van de ring gisteren. 
 
Rond de middag is Christophe Genève komen rijden en zijn wij aan de stallen gebleven waar we maar al te graag zijn aangezien onze buren niemand minder zijn dan 3 paarden in de top 15 van de meest verdienende paarden (HH Azur, Gazelle en de unieke Voyeur die samen met zijn groom Denise kei lief zijn) 
Image

 

Tegen 14u zijn we richting tribune gegaan om naar de eerste ronde van het 1.50 m 5* te gaan kijken. Tussen de 2 ronden zijn we iets gaan eten met z'n allen om daarna weer te gaan supporteren voor de Belgen. Steve guerdat wint, Jérôme wordt 3e. 
 
Daarna werd er afscheid genomen van 2 paarden die veel voor de (Franse) paardensport betekend hebben, nl. Ornella mail en Oriënt expres. Voor velen was dit een emotioneel moment. De eigenaars hadden een filmpje laten maken en zowel de Franse equipe als de ruiters van de final 4 in Caen werden erbij betrokken. Jeroen Dubbeldam heeft zelfs een woordje in het Frans gezegd, best wel knap! 
In afwachting van de verkleedproef, die elk jaar opnieuw best wel grappig is, zijn we de paarden nog eens gaan checken. 
We besloten net voor het einde naar bed te gaan zodat we de grote massa voor waren. Morgen is het weer vroeg dag en willen graag uitgerust aan de start komen van de GP. 
Hopelijk zijn we allemaal in form en lukt het. Tot morgen!'