Kampioenenhengsten Mithras de Regor en Mugano van Klapscheut naar BK-finale

Jumping
13 aug 2018
Door Horseman Kristof

Op het Belgisch kampioenschap voor jonge springpaarden zijn bijna alle finalisten bekend. Na de 4- en 5-jarige paarden, kennen we nu ook de finalisten bij de 6-jarigen. Maar liefst 67 combinaties zullen we woensdagnamiddag aan het werk zien in de finale. Tijdens de eerste ronde kwamen er vorige week nog 215 aan de start.

Bij die finalisten zien we de regerende kampioen van de hengstencompetitie Mithras de Regor (v. Elvis ter Putte) met Guy Beyers. Ook de kampioen van vorig jaar bij de 5-jarige hengsten, Mugano van Klapscheut (v. Ugano Sitte) heeft zijn ticket beet met Geert Van Rossem. 

De winnaar van de STX cyclus, Jan Vermeiren en Mr. Uno-K van 't Kattenheye (v. Numeru Uno) gaan woensdag ook de strijd aan in de finale. 

Drie ruiters spelen in deze finale drie troeven uit, waaronder het jonge talent Arnaud Gaublomme. Hij wist zich te plaatsen met Mevita vd Bisschop, Mandy vd Bisschop en Mara vd Bisschop. Ook Bertrand Genin zien we drie keer terug met Erle, Classe de Virton en Iran Del Masset. De Italiaan Mauro Boliolo, die uitkomt voor de stallen van de familie Morssinkhof, gaat eveneens door met drie paarden: Dream du Toultia Z, Harola HK en Catoki's Cornet.

Klik hier voor de lijst met finalisten.