Jumping Horseman gaat morgen van start

Promo
12 jul 2018
Door Horseman Kristof

Begin september zijn er de Horseman Masters, een internationale drie sterren concours in het Azelhof. Maar vanaf morgen, vrijdag de dertiende, is er Jumping Horseman, een regionale jumping bij Stoeterij Mivaro. 
Jumping Horseman is de drukst bezette jumping dit weekend in Vlaanderen. Het programma is een mix van show, proeven voor jong en oud en ook het kampioenschap van de HGVBB.

Morgen wordt er gestart om 9 uur met een 1m10 en 1m20 rubriek. Vanaf de middag nemen de jonge paarden het over tijdens de derde manche van het HGVBB criterium. Net geen 100 jonge talenten zullen we aan het werk zien in proeven voor 4-, 5 en 6-jarigen. Om 18 uur gaat de eerste manche van het HGVBB senioren kampioenschap van start. Meer dan 60 ruiters komen daarin aan de start. De avond wordt afgesloten met de 'Queen van Jumping Horseman'. In deze Queens Cup zullen 50 amazones strijden.

Zaterdag zien we de eerste paarden al vanaf 8 uur 's morgens in de ring voor proeven van 90 cm, 1m en 1m10. De Senioren werken hun tweede manche van het kampioenschap om 14 uur af en om 19u30 is er de Grote Prijs. De organisatie van Jumping Horseman wist zowel deelnemers voor het kampioenschap als voor de Grote Prijs naar hun wedstrijd te lokken. In die Grote Prijs komen o.a. regerend HROV en Beker winnaar Christophe De Brabander, Marthe Heudens, Bunoit Moeskops, Steven Vermeir, Frederik Wuytack en heel wat andere jonge (internationale) talenten aan de start.
De tweede avond zal worden afgesloten met de verkleedproef 'Fancy dress' voor pony's en paarden.

Op zondag is het hoogtepunt van de dag de finale van het kampioenschap. De zestien beste combinaties zullen vanaf 16u30 over twee omlopen uitmaken wie er Gert Bosmans als kampioen zal opvolgen.

Uiteraard zal ook de WK troosting op zaterdag en de finale op zondag op een groot scherm te zien zijn.

De startlijsten en timing zijn via deze link te raadplegen.