Jumping Horseman, de wedstrijd waar iedereen kan deelnemen

Promo
09 jul 2018
Door Horseman Kristof

Jumping Horseman staat van vrijdag 13 tot zondag 15 juli op het programma. Drie dagen lang zullen er bij Stoeterij Mivaro in Dilbeek proeven doorgaan waar iedereen aan kan deelnemen.

Vrijdagochtend wordt er gestart met een 1m10 en 1m20 rubriek. Op de middag komen de jonge paarden in de piste voor de derde manche van het HGVBB criterium. Aansluitend is er een reeks 80 cm.
Na 17 uur strijden de HGVBB senioren in de eerste manche van het kampioenschap. De avond wordt afgesloten met de Queens Cup.

Zaterdag start de dag met 90 cm en 1 meter rubrieken gevolgd door de tweede manche van het HGVBB kampioenschap. Nadat de finalisten voor het kampioenschap bekend zijn is er een 1m10 rubriek en ook een Grote Prijs (1m25). Het avondprogramma staat in het teken van de Fancy dress (verkleedproef voor pony's en paarden).

Op zondag begint de slotdag met proeven over een hoogte van 85 en 95 cm en op de middag is er de troosting van het kampioenschap. In die troosting kunnen ook ruiters over een hoogte van 1m15 deelnemen. Als voorlaatste proef is er de ontkoping van het kampioenschap met de zestien beste combinaties. Deze drie dagen durende jumping wordt afgesloten met een 1m05 rubriek.

Showproeven

De showproeven bewezen vorig jaar al hun populariteit. De Queens Cup (1m05) op vrijdag is voorbehouden voor amazones en daaraan kan iedereen, ongeacht waar ze een licentie hebben, aan deelnemen. De Fancy dress op zaterdagavond (onder kunstlicht) is een verkleedproef met aparte reeksen voor pony's (40-50cm) en paarden (85-90cm. De teams bestaan uit twee ruiters. Er zijn prijzen voor de beste duo's en ook voor het best verkleede duo.
Inschrijven voor de showproeven kan via kristof.depauw@outlook.com. Naam ruiter en paard dient vermeld te worden. Voor de Fancy dress eveneens teamnaam vermelden. Deelname kost 10 euro.

Prijzen

Aan naturaprijzen geen gebrek dankzij Lieven Hendrickx Horse Supplements, Epplejeck, Ruitershop Verhulst, TopSpec, .... Voor de U25 ruiters is er in samenwerking met Horse Lounge een challenge in de 1m en 1m05 reeksen. De beste combinatie gaat op zondagavond naar huis met een Samshield rijhelm ter waarde van 295 euro. De winnaar van de Grote Prijs krijgt een gratis startplaats op de CSI ** Horseman Masters in Lier begin september. Voor de nummer zeven van de Grote Prijs is er een gratis dekking van Cappucino JW van de Moerhoeve Z. De winnaar bij de 6-jarigen krijgt een gratis dekking van de cyclussensatie bij de 4-jarigen op dit moment, Orak D'Hamwyck.

Voetbal

Het WK-voetbal kan uiteraard ook niet ontbreken. Zowel op zaterdag als op zondag zal er op groot scherm voetbal te zien zijn.

Inschrijven voor de proeven kan via deze link.