Jos Verlooy schrijft de Grote Prijs van Rotterdam op zijn naam

Jumping
22 jun 2018
Door Horseman Kristof

De Belgen blijven Grote Prijzen op het allerhoogste niveau winnen. Na Nicola Philippaerts vorige week in Estoril, kregen we opnieuw een vijf sterren Grand Prix winnaar.

Euro Horse ruiter en vice-Belgisch kampioen Jos Verlooy heeft zonet de Grote Prijs van CHIO Rotterdam gewonnen. Met de 13-jarige hengst Caracas (v. Casall) won hij in een barrage met elf combinaties. In een tijd van 43:69 seconden sprongen zij naar de overwinning. Voor de 22-jarige Verlooy is het zijn tweede GP-overwinning op vijf sterren niveau, nadat hij in 2014 met Domino de Grote Prijs van Los Angeles won.

Regerend Europees kampioen Peder Fredricson reed H&M Christian K (v. Namelus R) naar de tweede plaats in 44:67 seconden. Als laatste starter deed Janika Sprunger met Bacardi VDL (v. Corland) nog een aardige poging, maar zij werden finaal derde in 46:04 seconden. Arthur da Silva en de BWP hengst Inonstop van 't Voorhof (v. Nonstop), die we nog kennen van onder het zadel van Walter Lelie en Patrik Spits, eindigden op de vierde plaats. Met een springfout in de barrage en een snelle tijd van 43:90 seconden, volgden Olivier Philippaerts en H&M Ikker (v. Ogano Sitte) op een vijfde plaats.

De Belgische kampioenen combinaties Nicola Philippaerts en H&M Chilli Willi (v. Casall) misten de barrage na één strafpunt voor tijd.

Klik hier voor de uitslag.