Jos Lansink heeft Chianti's Champion verkocht

Transfer
21 mrt 2019
Door Horseman Kristof

De elfjarige Grand Prix-hengst Chianti’s Champion van de Nederlandse topruiter Frank Schuttert is verkocht. De Champion du Lys-zoon die onlangs nog vierde was in de Global Champions Tour van Doha vertrekt naar de stallen van prinses Haya. De Ier Peter Moloney neemt de teugels over.

In 2018 kende Chianti’s Champion vele hoogtepunten, waaronder de overwinning in de Grand Prix van Valkenswaard, een derde plaats in de Super Grand Prix van Praag en deelname aan de Wereldruiterspelen in Tryon. Ook 2019 begon uitmuntend voor Frank Schuttert en de hengst; in Doha sprong Chianti’s Champion naar een vierde plaats in de Grand Prix.

“Als sportman is het erg jammer dat Chianti’s Champion vertrekt, maar als handelaar moet je zulke paarden af en toe verkopen”, aldus eigenaar Jos Lansink. “Chianti stond niet in de etalage, maar na herhaaldelijk aandringen hebben we hem toch verkocht aan prinses Haya.” 

De verkoop kwam tot stand door bemiddeling van Cian O’Connor die zijn landgenoot Peter Moloney traint. Recent won Moloney nog de CSI4* Grand Prix van Vejer de la Frontera met het paard Ornellaia - ook een van de paarden van Haya. 

Bron: 
Persbericht